ДИЗАЙН КУХНІ: ВІД ПЛАНУВАННЯ ДО ОФОРМЛЕННЯ

Місце, де ви п’єте ранкову каву, де вирішуються важливі питання, де проводити теплі вечори огорнені спільними посиденьками з рідними та друзями, де завжди пахне смачно та приємно. Кухня є серцем будь-якого житла, тому її дизайн повинен забезпечувати максимальну зручність та комфорт.

Дизайн кухні — це продуманий план, що дарує відчуття затишку та практичності.

Скільки коштує ремонт кухні — питання яке цікавить кожного, хто розпочинає ремонт.

зображення пост
Фактори, які потрібно враховувати при плануванні кухні:
  • місце розташування кухні у приміщенні квартири;

  • розмір та конфігурацію;

  • розташування інженерних комунікацій;

  • кількість жителів;

Планування є першим та найбільш важливим етапом у створення проект-дизайну кухні.

А зараз, поговоримо про найбільш популярні види планування кухонь:

  • Острівна — це відмінний спосіб перетворити кухню і вітальню в одному приміщенні. Варто пам’ятати, що острівні кухні потребують значного простору, тому доречні лише у великих, приблизно від 17 м2. Робоча зона кухні та стіл знаходять у центрі кухні, що, власне, відіграє роль так званого острова, який формується у відповідній конфігурації до площі кухні.

  • Кутова — це класичний варіант оформлення планування кухні, адже її універсальність визначається ергономічністю та практичністю кухонь середніх розмірів, до 10 м2. Таке планування передбачає розміщення меблів вздовж двох суміжних стін, що відокремлює робочу зону від обідньої, яку фактично легко облаштувати. Не варто обирати кутове планування, якщо приміщення вузьке чи просторе.

  • П-подібна — універсальність даного виду планування пов’язана з можливістю застосування для приміщень будь-якої площі. Меблі та вся необхідна техніка розташовуються вздовж 3 стін. Цей тип доволі популярний для кухонь розміром до 13 м2.

  • Лінійна — найкращий вид планування для вузьких кухонь, зовсім невеликих за площею. Важливо знати, що плита та холодильник повинні розташовуватись по різних боках мийки, адже всі меблі та техніка розташовані вздовж однієї стіни. Оптимальне використання простору зі збереженням практичності.

  • Паралельна — головне правило облаштування кухні за таким принципом: меблі та холодильник розташовані вздовж однієї стіни, а паралельно їй — плита та мийка. Цей тип доречний для просторих кухонь, площею до 16 м2.

Чи була для вас корисна стаття

кліпарт 4
кліпарт 3
кліпарт 2

Читайте також

Контакти

Контакти