ВИБІР СЬОГОДНІ — ЦЕ МІНІМАЛІЗМ

Мінімалізм увірвався до нас так несподівано практично у кожну сферу життя, не оминув він, звісно, й інтер'єр. Варто почати трішки з історії цього напряму, який зародився ще у японській культурі, що став основою для сучасного мінімалізму. Ідея оформлення квартири у стилі мінімалізм — це вибір стриманої простоти та надійності. Власне, мінімалізм почав входити у культуру у післявоєнний період минулого століття, що стано грунтом для відмови від надмірностей, а посилом на функціональність.

Мінімалізм в інтер’єрі — це характерна стриманість, геометричність форм та поєднання базових кольорів

Кому підходить квартира у стилі мінімалізм? Зробити ремонт у такому стилі, зазвичай, властиво людям, які люблять баланс, не перезавантаження деталями, цінують максимальний простір та функціональність у всьому. Відмова від зайвого є їхнім порядком та стилем життя. Також мінімалізм вдало підкреслює особистівсть завдяки правильно розставленим акцентам, за допомогою кольору чи декору.

Перевага мінімалізму — це гарантія гармонії та спокою у домі. Це інтер’єр умиротворення та релаксу.

зображення пост
Планування ремонту квартири у стилі мінімалізм передбачає:
  • Максимум відкритого простору, як основа для планування, де створюється дизайн. Під час планування дизайн проекту дуже валживо уникати масивних перегородок та звернути увагу на плавний перехід між різними зонами та кімнатами у приміщенні.

  • Відсуніть складних багаторівневих конструкцій перегородок, стелі чи підлоги. Перевага простій геометрії у формах, базововості та атмосфері спокою.

  • Природне світло наповнює квартиру. Сучасні великі вікна є ключовим елементом, який забезпечує достатню кількість світла. Власне, і оздоблення вікон є гармонійним доповненням цього стилю.

  • Типове планування квартир на сьогодні можна адаптувати під стиль мінімалізм об'єднавши кімнати, аби уникнути чіткого поділу.

  • Вбудовані меблі. Необхідно передбачити місце для вбудованих меблів, які формують основу для вільного простору. Ніші стають у нагоді для оформлення шаф, комор, тощо.

Стиль мінімалізм у різних зонах квартири:

  • Вітальня: прості меблі геометричних форм, компактний журнальний столик зі скла, освітлення стельове приховане, тумба з телевізором вбудована.

  • Кухня: симетрія в облаштуванні, глянцеві поверхні, меблі прихованого монтажу, функціональні місця для зберігання посуду та необхідної техніки.

  • Спальня: проторе ліжко з мінімалістичною приліжковою тумбою, вбудована шафа. Колірна гама спокійна та світла, незначні елементи декору.

  • Ванна кімната: поєднання базового тону з білим, сантехніка зі строгими лініями, ванна чи душова залежать від площі приміщення.

Чи була для вас корисна стаття

кліпарт 4
кліпарт 3
кліпарт 2

Читайте також

Контакти

Контакти